nazaj
Namigi za izlete

Zgodbe podeželja

Zavihajte rokave in doživite življenje na podeželju

Neumen kmet ima debel krompir, pravi znani slovenski pregovor. A pridnosti vendarle ne gre podcenjevati in to vam bo povedal vsakdo, ki zarana vstaja in hodi pozno spat, da so letine na njegovih njivah in poljih bogate in da se sodi v njegovi kleti tresejo od odlične žlahtne kapljice.

Doživite pridnost tam, kjer je doma: na podeželju!

Priskočite na pomoč gospodarju in gospodinji pri vsakdanjih opravkih (nič bojazni, prav zabavno bo!), spoznajte tradicijo, s katero so odraščali na pomurskem podeželju, pokušajte vino, ki ga tod ljubeče pridelujejo, in druge dobrote, po katerih diši iz kmečke kuhinje!

Doživetje, ki ga ne boste užili samo kot opazovalci, ampak ga boste aktivno soustvarjali!

Namigi za obisk naših ponudnikov:

Nastanite se na eni izmed pomurskih turističnih kmetij, kjer vam bodo bogato postregli z domačimi specialitetami. Oglejte si Lončarko vas v Filovcih ali odkrijte veščine lončarjenja v CenterDUO v Veržeju, nato pa se popeljite do slikovitih vinogradov na Goričkem ali v Jeruzelemu, kjer vas bo prav zagotovo premamila katera izmed številnih vinskih kleti. Za razbristritev misli in uživanje v svežem zraku pa si lahko naslednji dan omislite kolesarjenje po bližnji okolici. Kje točno bo potekala vaša kolesarska pot pa si izberite na kolesarskem portalu ViaPomurje.