nazaj
Namigi za izlete

Postanite zvezdogledi!

Postanite zvezdogledi! Jasno pomursko nebo vabi ...

Zvezde so nikogaršnje, pravi Mali princ na svojem popotovanju. In res je, nikogaršnje so in vendarle od vseh nas. Tako so zmeraj tam, visoko na nebu, skrivnostne in zato vselej tako zelo zanimive. Postanite zvezdogledi! Približajte se vesolju, odpravite se na potep po našem Osončju, spoznajte ozvezdja neba nad nami (ste vedeli, da leži znani Veliki voz, ki se zdi tako mogočen, v objemu precej večjega ozvezdja Velikega medveda?), poiščite Mlečno cesto!

Pomurje je za opazovanje bleščečega nočnega neba naravnost idealno. Kajti tukaj je nebo čisto kakor najbolj brušen diamant. Zato bomo imeli kaj videti. In morda uzremo na nebu tudi drobceno postavo, ovito v dolg šal, ki potuje po vesolju in se čudi odraslim ...

Namigi za obisk naših ponudnikov:

Najdite si prenoščišče v enem izmed pomurskih hotelov ali v drugem izbranem tipu nastanitve ter se podajte v svet astronomije. Obiščite učno pot »Sonce in planeti« v Strehovcih in na izbranih lokacijah na Goričkem opazujte nočno nebo, luno in ozvezdja. Ko pa boste imeli dovolj opazovanja, se pogumno podajte na bližnji vinotoč ter se okrepčajte z domačimi dobrotami.