nazaj
Namigi za izlete

»Odklop« v Pomurju!

»Odklopite« se v Pomurju!

»Čez tisoč let, ko naju več ne bo, bo spet prav tak večer, kot je nocoj, na modrem nebu daljen in svetal, spet kot nocoj bo Orijon sijal ...« prepeva znana slovenska pesem. Kakor da bi nas nebo uročilo, se zazremo vanj, ko na njem zableščijo zvezde. Do kod sega vesolje in kje v njem sem jaz, tako drobcen sredi neskončnosti? Kam grem? Kje sem bil, kaj sem doživel? Sem kaj zamudil? Pod pomurskim nebom, ki je ponoči kakor kristal, posut z zvezdami, se boste lahko nasmehnili pri sebi; ne, nič ne zamujam.

Vzamem si čas zase, znam se ustaviti in vem, da mi nova doživetja bogatijo življenje. Vem, kako dragoceno je, da sem in tja pretrgam vsakdanjik in potipam v neznano. Življenje je pustolovščina, pravijo. Naj bo del nje tudi vaš pomurski »odklop«!

Namigi za obisk naših ponudnikov:

Po prihodu v Pomurje in izbrani namestitvi, vam priporočamo takjšnjo sprostitev na delavnici z jogo ali pa sprehod po bližnji okolici. Nato si izberite kosilo v lokalni, pristni gostilni, da si naberete moč za obisk novih delavnic, kot so lončarska, pletarska v Filovcih, Mali Polani ali v Veržeju ali pa le pomoč na kmetiji, ki jo lahko poiščete tako v Prlekiji kot v Prekmurju. Za avantursite predlagamo spust po reki Muri ali pa celo panoramski let z letalom, za pogumnejše pa celo skok s padalom.