nazaj
Namigi za izlete

Jeruzalem. Nebeški svet.

Jeruzalem. Nebeško vino, nebeški svet.

Tisoče kilometrov loči razgibano vinorodno pokrajino na vzhodnem krajcu Slovenije od njenega slavnega soimenjaka med Sredozemskim in Mrtvim morjem, svetega mesta, enega najstarejših na svetu: Jeruzalema. Pred več kot sedemsto leti so v vinorodne griče današnjega slovenskega Jeruzalema prijezdili križarji, ki so se vračali iz svetega mesta. Ko so se dvignili na vrh gričevja, jim je ob pogledu na slikovito pokrajino vzelo sapo. Vzkliknili so: Ta kraj je svet! Nebeški! Kakor Jeruzalem! In tako je nastal naš Jeruzalem.

Podajte se v jeruzalemske griče in spoznajte, zakaj so pred stoletji začarali naključne popotnike. Stopite na slikovite vinorodne terase, morda se bodo trte prav tedaj, ko boste tam, šibile od sladkih grozdov. Spustite se v tamkajšnje vinske kleti in pokusite odlično vino domačih vinarjev. Prepustite se gostoljubju tukajšnjih ljudi.

Po vsem tem ne boste več potrebovali razlage, zakaj je bil Jeruzalem že davno tega nebeški!

Namigi za obisk naših ponudnikov:

Nastanite se na eni izmed pomurskih turističnih kmetij, kjer vam bodo bogato postregli z domačimi specialitetami. Oglejte si Lončarsko vas v Filovcih ali odkrijte veščine lončarjenja v CenterDUO v Veržeju, nato pa se popeljite do slikovitih vinogradov na Goričkem ali v Jeruzalemu, kjer vas bo prav zagotovo premamila kateraizmed številnih vinskih kleti. Za razbristritev misli in uživanje v svežem zraku pa si lahko naslednji dan omislite kolesarjenje po bližnji okolici. Kje točno bo potekala vaša kolesarska pot pa si izberite na kolesarskem portalu ViaPomurje.